Těstoviny s medvědím česnekem a uzeným masem jsou skvělým jarním pokrmem plným svěžích bylinek a výrazné uzené chuti. Kombinace jemně aromatického medvědího česneku s uzeným masem vytváří vyvážené a chutné jídlo, které rychle připravíte a které potěší každého milovníka intenzivních chutí.
Ingredience (4 x porce)
Ingredience
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě al dente, slijeme a odložíme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek do zlatova.
Přidáme nakrájené uzené maso a krátce orestujeme.
Vmícháme nasekaný medvědí česnek a za stálého míchání krátce orestujeme, aby medvědí česnek změkl, ale neztratil barvu.
Přidáme smetanu (pokud používáme), promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a prohřejeme.
Energ. hodnota: 544.09 kcal |
Protein: 17.61 g |
Sacharidy: 65.95 g |
z toho cukr: 4.25 g |
Tuk: 21.48 g |
z toho nas. MK: 8.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4584-testoviny-s-medvedim-cesnekem-a-uzenym-masem