Burger s trhaným vepřovým

Burger s trhaným vepřovým připraveným metodou sous-vide je dokonalou kombinací jemného masa, křupavé slaniny a sýra čedar. Pepřová majonéza a čerstvý polníček dodávají svěžest, zatímco sázené vejce celek krásně zjemní. Skvělý tip na moderní domácí burger, který zaujme každého gurmána.

Ingredience (4 x porce)

Na maso

Na ostatní

Pepřová majonéza

Postup přípravy

  1. Pokud máme maso připravené sous-vide, ohřejeme ho ve vakuovém sáčku nebo krátce prohřejeme v pánvi a natrháme dvěma vidličkami. Dochutíme solí, pepřem a případně trochou BBQ omáčky.
  2. Na suché pánvi opečeme slaninu dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Bulky rozkrojíme a opečeme na másle nebo nasucho na pánvi dozlatova.
  3. Smícháme majonézu s čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Můžeme dochutit podle chuti.
  4. Na malé pánvi usmažíme 4 sázená vejce – bílky by měly být pevné, žloutek ideálně tekutý.
  5. Na spodní část bulky natřeme pepřovou majonézu, přidáme natrhané vepřové maso, plátek čedaru, opečenou slaninu, polníček a sázené vejce. Přiklopíme horní částí bulky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 774.75 kcal | Protein: 53.94 g | Sacharidy: 44.98 g | z toho cukr: 7.84 g | Tuk: 42.59 g | z toho nas. MK: 13.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4581-burger-s-trhanym-veprovym