Burger s trhaným vepřovým připraveným metodou sous-vide je dokonalou kombinací jemného masa, křupavé slaniny a sýra čedar. Pepřová majonéza a čerstvý polníček dodávají svěžest, zatímco sázené vejce celek krásně zjemní. Skvělý tip na moderní domácí burger, který zaujme každého gurmána.
Ingredience (4 x porce)
Na maso
Na ostatní
Pepřová majonéza
Postup přípravy
Pokud máme maso připravené sous-vide, ohřejeme ho ve vakuovém sáčku nebo krátce prohřejeme v pánvi a natrháme dvěma vidličkami. Dochutíme solí, pepřem a případně trochou BBQ omáčky.
Na suché pánvi opečeme slaninu dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Bulky rozkrojíme a opečeme na másle nebo nasucho na pánvi dozlatova.
Smícháme majonézu s čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Můžeme dochutit podle chuti.
Na malé pánvi usmažíme 4 sázená vejce – bílky by měly být pevné, žloutek ideálně tekutý.
Na spodní část bulky natřeme pepřovou majonézu, přidáme natrhané vepřové maso, plátek čedaru, opečenou slaninu, polníček a sázené vejce. Přiklopíme horní částí bulky.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 774.75 kcal |
Protein: 53.94 g |
Sacharidy: 44.98 g |
z toho cukr: 7.84 g |
Tuk: 42.59 g |
z toho nas. MK: 13.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4581-burger-s-trhanym-veprovym