Pad Thai

Ingredience (4 x porce)

Na omáčku

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle namočte přibližně na 30 až 60 minut do vody pokojové teploty, aby změkly.
  2. Do menšího hrnce dejte cukr, ocet, rybí omáčku a tamarind pastu. Přiveďte k varu a odstavte.
  3. Do větší pánve dejte 3/4 množství oleje a osmahněte kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Poté vyndejte z pánve a dejte stranou.
  4. Do pánve přidejte zbytek oleje, česnek, nechte prohřát a přidejte rozkvedlaná vejce a míchejte, dokud nebudou vejce hotová.
  5. Přidejte kuře a rýžové nudle, dobře promíchejte.
  6. Přidejte směs s tamarindovou pastou, dochuťte solí a cukrem. Restujte ještě 3-5 minut, dokud nejsou rýžové nudle hotové. Přidejte nasekané arašídy a nechte prohřát, asi 2 minuty.
  7. Na talíři ozdobte jarní cibulkou, klíčky a limetkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 729.79 kcal | Protein: 38.46 g | Sacharidy: 67.24 g | z toho cukr: 19.86 g | Tuk: 32.88 g | z toho nas. MK: 5.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/457-pad-thai