Kuličky z mletého masa s pepřovou omáčkou a kroupami

Tento pokrm kombinuje šťavnaté vepřové kuličky s lahodnou smetanovou pepřovou omáčkou, která dodává jídlu výraznou chuť. Jako příloha se skvěle hodí kroupy, které pokrmu dodají tradiční a rustikální nádech.

Ingredience (4 x porce)

Na omáčku

Na kroupy

Postup přípravy

  1. Kroupy propláchneme pod studenou vodou a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme a vaříme na mírném ohni asi 30–40 minut, dokud nejsou měkké.
  2. Po uvaření scedíme a promícháme s máslem.
  3. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, česnek prolisujeme.
  4. V míse smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, tymián, sůl a pepř.
  5. Ze směsi tvoříme kuličky a opečeme je na pánvi s trochou oleje dozlatova (asi 10-15 minut).
  6. Po opečení je vyjmeme a uchováme v teple.
  7. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a krátce osmahneme.
  8. Zalijeme vývarem a dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
  9. Přidáme drcený i celý pepř a vaříme asi 5 minut na mírném ohni.
  10. Poté vmícháme smetanu, osolíme dle chuti a krátce prohřejeme.
  11. Masové kuličky podáváme s pepřovou omáčkou a kroupami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 875.12 kcal | Protein: 29.96 g | Sacharidy: 44.26 g | z toho cukr: 4.00 g | Tuk: 63.35 g | z toho nas. MK: 23.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4540-kulicky-z-mleteho-masa-s-peprovou-omackou-a-kroupami