Brynzové pirohy se zakysanou smetanou a vídeňskou cibulkou
Brynzové pirohy jsou oblíbené slovenské jídlo, které kombinuje jemné těsto, slanou brynzovou náplň a skvělé dochucení vídeňskou cibulkou. Tato varianta se zakysanou smetanou a voňavou cibulkou je ideální volbou pro milovníky tradiční kuchyně a perfektně se hodí jako hlavní chod.
Ingredience (4 x porce)
Na těsto
Na náplň
Na cibulku
Na podávání
Postup přípravy
V míse smícháme mouku se solí, přidáme vejce, vodu a olej. Vypracujeme hladké a pružné těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
V míse smícháme brynzu s tvarohem, solí a pepřem. Směs důkladně promícháme, aby byla hladká a dobře se spojila.
Těsto rozválíme na tenký plát o tloušťce asi 2 mm. Pomocí sklenice nebo formy vykrajujeme kruhy.
Do středu každého kruhu dáme čajovou lžičku brynzové náplně.
Kruh přehneme na polovinu a okraje důkladně přitiskneme, aby piroh držel pohromadě.
Ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Pirohy vkládáme do vroucí vody a vaříme 3-4 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
Pirohy vyndáme děrovanou lžící a necháme okapat.
Cibuli nakrájíme na kroužky nebo najemno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, cukr, sůl a pepř. Smažíme na středním ohni, až cibule krásně zkaramelizuje a získá zlatavou barvu (asi 10 minut).
Na talíře dáme pirohy, přelijeme je zakysanou smetanou a posypeme vídeňskou cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 587.62 kcal |
Protein: 23.27 g |
Sacharidy: 64.24 g |
z toho cukr: 6.47 g |
Tuk: 24.87 g |
z toho nas. MK: 5.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4525-brynzove-pirohy-se-zakysanou-smetanou-a-videnskou-cibulkou