Čočkový salát s fenyklem a vejcem

Tento čočkový salát je skvělý sám o sobě, ale hodí se i jako příloha. Kombinace čočky, fenyklu a rajčat vytvoří lahodnou směs chutí, kterou podtrhne balsamiková zálivka a pikantní tóny chilli.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme a vaříme s bobkovým listem podle návodu. Vodu přidáváme jen tolik, aby byla čočka ponořená. Jakmile je měkká, slijeme ji a odstraníme bobkový list.
  2. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Šalotku nasekáme nadrobno.
  3. Do mísy přidáme rajčata, šalotku, balsamikový ocet a 1 lžíci olivového oleje. Promícháme a necháme odležet, aby se chutě propojily.
  4. Papriku nakrájíme na proužky a krátce orestujeme na troše olivového oleje. Poté ji dáme stranou.
  5. Fenykl nakrájíme na tenké plátky a na stejné pánvi ho orestujeme, dokud nezměkne. Přidáme k paprice.
  6. K orestované zelenině přidáme uvařenou čočku a nasekané kapary. Promícháme a dochutíme solí, pepřem a trochou chilli oleje nebo vloček (dle preferencí).
  7. Vmícháme připravenou rajčatovou zálivku včetně šťávy, která se uvolnila.
  8. Salát podáváme teplý nebo vychladlý – navrch přidáme na měsíčky rozkrojené vejce a ozdobíme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 446.87 kcal | Protein: 28.33 g | Sacharidy: 62.46 g | z toho cukr: 18.62 g | Tuk: 6.37 g | z toho nas. MK: 1.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4496-cockovy-salat-s-fenyklem-a-vejcem