Penne s pečenou zeleninou

Tento jednoduchý recept na penne s pečenou zeleninou a parmazánem je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Kombinace čerstvé pečené zeleniny – rajčat, cukety a papriky – spolu s jemným parmazánem dodává pokrmu výjimečnou chuť. Je to perfektní jídlo pro vegetariány i milovníky zdravé stravy.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Cuketu, papriky a cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na střední kousky.
  2. Na plech položíme pečicí papír a na něj rozložíme nakrájenou zeleninu. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekaný česnek. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25-30 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
  3. Mezitím uvaříme penne v osolené vodě dle návodu na obalu.
  4. Hotové těstoviny slijeme a vmícháme je do pečené zeleniny. Posypeme strouhaným parmazánem.
  5. Podáváme teplé. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 727.98 kcal | Protein: 25.25 g | Sacharidy: 98.23 g | z toho cukr: 8.69 g | Tuk: 22.82 g | z toho nas. MK: 6.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4461-penne-s-pecenou-zeleninou