Oblíbená klasika, která vás zahřeje a povzbudí. Pikantní směs na topinkách se hodí jako rychlá večeře nebo pohoštění pro přátele.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme.
Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Maso restujeme, dokud nezíská hezky zlatou barvu a nepustí šťávu.
Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a chilli papričku (podle chuti). Promícháme a krátce restujeme.
Přilijeme konzervovaná rajčata a kečup nebo protlak. Podusíme asi 10 minut, aby se chutě spojily a omáčka lehce zhoustla. Dle chuti dosolíme nebo dopepříme.
Mezitím připravíme topinky: na pánvi nebo v toustovači opečeme krajíce chleba dozlatova. Pokud chceme klasické smažené topinky, osmažíme je na troše oleje.
Hotovou směs rozdělíme na opečené topinky a ihned podáváme. Lze ozdobit čerstvou petrželkou nebo sýrem dle chuti. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 414.40 kcal |
Protein: 17.28 g |
Sacharidy: 35.48 g |
z toho cukr: 11.55 g |
Tuk: 21.44 g |
z toho nas. MK: 5.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4433-dabelske-topinky