Topinky s pečenou zeleninou

Topinky s pečenou zeleninou jsou skvělou volbou pro rychlou a chuťově výraznou večeři nebo lehký oběd. Kombinace pečené zeleniny, čerstvé bazalky a slaniny dodá jídlu výraznou chuť, kterou skvěle doplní sýry. Dobrou chuť!

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nahrubo nakrájíme cibuli a orestujeme ji na troše olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a rajčatový protlak. Směs chvíli restujeme, aby se rozvoněla.
  2. Přidáme nastrouhanou cuketu a nahrubo nakrájená rajčata. Zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Směs přendáme do pekáče a pečeme odkryté v troubě na 180 °C po dobu cca 40 minut. Občas promícháme. Pokud máte po ruce další zeleninové konzervy, klidně je do směsi přidejte.
  4. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme nasucho na pánvi, dokud není křupavá. Vyjmeme ji stranou. Na výpeku opečeme plátky chleba dozlatova.
  5. Na opečený chleba navrstvíme zeleninovou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem a poklademe mozzarellou. Přidáme opečenou slaninu a dozdobíme lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 281.99 kcal | Protein: 13.97 g | Sacharidy: 25.01 g | z toho cukr: 7.06 g | Tuk: 11.75 g | z toho nas. MK: 4.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4393-topinky-s-pecenou-zeleninou