Topinky s pečenou zeleninou jsou skvělou volbou pro rychlou a chuťově výraznou večeři nebo lehký oběd. Kombinace pečené zeleniny, čerstvé bazalky a slaniny dodá jídlu výraznou chuť, kterou skvěle doplní sýry. Dobrou chuť!
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Nahrubo nakrájíme cibuli a orestujeme ji na troše olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a rajčatový protlak. Směs chvíli restujeme, aby se rozvoněla.
Přidáme nastrouhanou cuketu a nahrubo nakrájená rajčata. Zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme podle chuti.
Směs přendáme do pekáče a pečeme odkryté v troubě na 180 °C po dobu cca 40 minut. Občas promícháme. Pokud máte po ruce další zeleninové konzervy, klidně je do směsi přidejte.
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme nasucho na pánvi, dokud není křupavá. Vyjmeme ji stranou. Na výpeku opečeme plátky chleba dozlatova.
Na opečený chleba navrstvíme zeleninovou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem a poklademe mozzarellou. Přidáme opečenou slaninu a dozdobíme lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 281.99 kcal |
Protein: 13.97 g |
Sacharidy: 25.01 g |
z toho cukr: 7.06 g |
Tuk: 11.75 g |
z toho nas. MK: 4.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4393-topinky-s-pecenou-zeleninou