Kuřecí maso není připravováno v trojobalu, ale pečené. Ovšem surovinu, vykostěná kuřecí stehna, kterou na přípravu potřebujete, najdete v obchodech pod názvem stehenní řízky. Maso se připravuje s houbami a smetanou. Podávat jej můžete s rýží nebo bramborovou kaší.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí stehenní řízky posypeme grilovacím kořením, solí a pepřem z obou stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
Do pekáče si připravíme rozehřáté sádlo, vložíme kuřecí maso a krátce na sporáku restujeme z obou stran.
Přidáme prolisovaný česnek a žampiony a podlijeme mírně vodou. Zakryjeme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě asi 1 hodinu na 180 °C.
Ke konci pečení přidáme smetanu a společně prohřejeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 422.40 kcal |
Protein: 36.86 g |
Sacharidy: 2.87 g |
z toho cukr: 1.64 g |
Tuk: 29.40 g |
z toho nas. MK: 15.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4105-kureci-stehenni-rizky-s-houbami-a-smetanou