Balkánské papriky

Pro milovníky sýru a bezmasých jídel bude tento pokrm "to pravé ořechové". Papriky plněné balkánským sýrem představují jedinečnou a chutnou pochoutku, která v sobě spojuje svěžest paprik a bohatou, pikantní chuť tradičního balkánského sýra. Tento lehký, avšak sytý recept je dokonalým příkladem, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit opravdu výjimečný pokrm, který osvěží a zasytí zároveň.

Ingredience (3 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Balkánský sýr si smícháme s vejci. Dochutíme pepřem, sušeným oreganem, majoránkou a tymiánem.
  2. Papriky si rozkrojíme podél na poloviny a očistíme.
  3. Následně plníme půlky paprik sýrovou směsí, vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do změknutí.
  4. Podáváme s kuskusem. Pro dochucení zakápneme balsamicem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 706.38 kcal | Protein: 34.85 g | Sacharidy: 65.84 g | z toho cukr: 4.33 g | Tuk: 30.95 g | z toho nas. MK: 18.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4100-balkanske-papriky