Vaječný koňak

Vaječný koňak, známý také jako "vaječňák", je sladký krémový nápoj, který si získal srdce mnoha lidí po celém světě. Jeho sametová textura a lahodná chuť ho činí ideálním doplňkem nejen do svátečního období.

Ingredience (1400 x mililitrů)

Postup přípravy

  1. Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny.
  2. Následně přidáme salka a smetanu a šleháme asi 5 minut.
  3. Nakonec do žloutkové směsi vlijeme rum a důkladně prošleháme. Vaječný koňak přelijeme do skleněných lahví, uzavřeme a necháme alespoň týden v chladu uležet.
  4. Na zdraví! :-)

Nutriční hodnoty (1 x mililitrů)

Energ. hodnota: 4.39 kcal | Protein: 0.06 g | Sacharidy: 0.61 g | z toho cukr: 0.59 g | Tuk: 0.09 g | z toho nas. MK: 0.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4097-vajecny-konak