Odlehčený recept klasického karbanátku, kde je maso z části nahrazeno vločkami a při konečné úpravě se bez obalení v trojobalu jen opéká na minimálním množství tuku. Podávat můžete s různě upravenými brambory.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Maso vložíme do misky, přidáme vejce, vločky, sůl a pepř.
Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a čerstvé nasekané bylinky. Vše dobře promícháme.
Z masa vytvarujeme karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a pomalu z obou stran opečeme dozlatova.
Hotové karbanátky můžeme podávat s různě upravenými brambory, čerstvou zeleninou nebo kyselým okurkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 674.31 kcal |
Protein: 24.17 g |
Sacharidy: 30.11 g |
z toho cukr: 0.65 g |
Tuk: 48.75 g |
z toho nas. MK: 10.85 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4084-bylinkovy-karbanatek-s-vlockami