Zeleninové hranolky s mungo klíčky a česnekovým dipem

Klíčky se poslední dobou těší velké oblibě. Mungo stačí namočit a nechat klíčit 3-5 dní. Mezitím 2x denně proplachujeme a můžeme podávat s oblíbeným jídlem.

Ingredience (2 x porce)

Dip

Postup přípravy

  1. Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na hranolky.
  2. Vložíme do misky, přidáme olej, sůl, pepř, provensálské koření a dobře promícháme.
  3. Vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme dozlatova, zhruba 20-30 minut podle velikosti hranolek.
  4. V misce si smícháme kysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vytvoříme dip.
  5. Upečené hranolky podáváme s mungo klíčky a vychlazeným dipem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 588.78 kcal | Protein: 8.04 g | Sacharidy: 30.53 g | z toho cukr: 14.30 g | Tuk: 47.37 g | z toho nas. MK: 14.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4083-zeleninove-hranolky-s-mungo-klicky-a-cesnekovym-dipem