Kuře à la čína s kešu

Oživte svou kuchyni s jedinečným receptem na Kuře à la Čína s kešu. Křehké kuřecí maso, sladce-pikantní omáčka a křupavé kešu ořechy vytvářejí neodolatelnou chuťovou symfonii.

Ingredience (4 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Ve skleněné míse smícháme sójovou omáčku, hořčici, med, hladkou mouku a vejce. Pečlivě promícháme.
  2. V misce smícháme kuřecí kousky s polovinou připravené vaječné směsi a necháme marinovat alespoň 15 minut.
  3. Na pánvi bez oleje pražíme kešu ořechy asi 2-3 minuty, dokud nejsou lehce zlatohnědé. Odložíme stranou.
  4. Na ohřáté pánvi s olejem osmahneme marinované kuřecí kousky, dokud nejsou zlatavě hnědé a uvnitř hotové. Vyjmeme je z pánve.
  5. Do stejné pánve přidáme trochu oleje a osmažíme česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Smažíme do změknutí zeleniny.
  6. Vrátíme kuřecí maso zpět na pánev a přilijeme zbývající vaječnou směs. Osmahneme dohromady.
  7. Přidáme pražené kešu ořechy a promícháme.
  8. Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 788.85 kcal | Protein: 48.28 g | Sacharidy: 86.99 g | z toho cukr: 12.01 g | Tuk: 25.87 g | z toho nas. MK: 5.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4070-kure-a-la-cina-s-kesu