Oživte svou kuchyni s jedinečným receptem na Kuře à la Čína s kešu. Křehké kuřecí maso, sladce-pikantní omáčka a křupavé kešu ořechy vytvářejí neodolatelnou chuťovou symfonii.
Ingredience (4 x porce)
Příloha
Postup přípravy
Ve skleněné míse smícháme sójovou omáčku, hořčici, med, hladkou mouku a vejce. Pečlivě promícháme.
V misce smícháme kuřecí kousky s polovinou připravené vaječné směsi a necháme marinovat alespoň 15 minut.
Na pánvi bez oleje pražíme kešu ořechy asi 2-3 minuty, dokud nejsou lehce zlatohnědé. Odložíme stranou.
Na ohřáté pánvi s olejem osmahneme marinované kuřecí kousky, dokud nejsou zlatavě hnědé a uvnitř hotové. Vyjmeme je z pánve.
Do stejné pánve přidáme trochu oleje a osmažíme česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Smažíme do změknutí zeleniny.
Vrátíme kuřecí maso zpět na pánev a přilijeme zbývající vaječnou směs. Osmahneme dohromady.
Přidáme pražené kešu ořechy a promícháme.
Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 788.85 kcal |
Protein: 48.28 g |
Sacharidy: 86.99 g |
z toho cukr: 12.01 g |
Tuk: 25.87 g |
z toho nas. MK: 5.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4070-kure-a-la-cina-s-kesu