Šťavnaté králičí maso v jemné smetanové omáčce s příchutí hořčice a pečené slaniny. Jako přílohu můžete podávat dušenou rýži.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Maso opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče.
Ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky slaniny.
Maso zasypeme nasekanou cibulí. Přilijeme smetanu a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů do měkka. Zhruba 60 minut. Záleží na tom, jakou část masa pečete. Během pečení obracíme a podléváme.
Po upečení můžeme podávat s dušenou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 818.04 kcal |
Protein: 63.70 g |
Sacharidy: 14.96 g |
z toho cukr: 7.68 g |
Tuk: 54.37 g |
z toho nas. MK: 28.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4069-peceny-kralik-s-horcici-a-smetanou