Pečený králík s hořčicí a smetanou

Šťavnaté králičí maso v jemné smetanové omáčce s příchutí hořčice a pečené slaniny. Jako přílohu můžete podávat dušenou rýži.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče.
  2. Ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky slaniny.
  3. Maso zasypeme nasekanou cibulí. Přilijeme smetanu a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů do měkka. Zhruba 60 minut. Záleží na tom, jakou část masa pečete. Během pečení obracíme a podléváme.
  4. Po upečení můžeme podávat s dušenou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 818.04 kcal | Protein: 63.70 g | Sacharidy: 14.96 g | z toho cukr: 7.68 g | Tuk: 54.37 g | z toho nas. MK: 28.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4069-peceny-kralik-s-horcici-a-smetanou