Hrníčkový, ovocný koláč, který můžeme připravovat z různého sezónního ovoce. Jeho příprava je velmi snadná.
Ingredience (35 x porce)
Drobenka
Postup přípravy
Do robotové mísy vložíme všechny suroviny na těsto. Uhněteme hladké těsto.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Švestky očistíme, překrájíme na polovinu a bez pecky poklademe koláč.
V misce smícháme suroviny na drobenku. Je lepší dělat drobenku rukama. Hotovou drobenkou posypeme koláč a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut.
Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 85.49 kcal |
Protein: 1.41 g |
Sacharidy: 14.79 g |
z toho cukr: 8.94 g |
Tuk: 2.36 g |
z toho nas. MK: 0.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4065-svestkovy-kolac