Švestkový koláč

Hrníčkový, ovocný koláč, který můžeme připravovat z různého sezónního ovoce. Jeho příprava je velmi snadná.

Ingredience (35 x porce)

Drobenka

Postup přípravy

  1. Do robotové mísy vložíme všechny suroviny na těsto. Uhněteme hladké těsto.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Švestky očistíme, překrájíme na polovinu a bez pecky poklademe koláč.
  4. V misce smícháme suroviny na drobenku. Je lepší dělat drobenku rukama. Hotovou drobenkou posypeme koláč a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 85.49 kcal | Protein: 1.41 g | Sacharidy: 14.79 g | z toho cukr: 8.94 g | Tuk: 2.36 g | z toho nas. MK: 0.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4065-svestkovy-kolac