Rajčatová omáčka s olivami

Vítejte ve světě italské kuchyně s chutným a jednoduchým receptem na rajčatovou omáčku s olivami. Tato omáčka spojuje sladkost zralých rajčat s bohatou chutí oliv, vytvářející dokonalou symbiózu chutí.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Příloha

Postup přípravy

  1. Rozpálíme si velkou nepřilnavou pánev a na ní 3 lžíce olivového oleje. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Jakmile začne česnek zlátnout, přidáme do pánve otrhané lístky bazalky a konzervovaná celá rajčata i s omáčkou. Dřevěnou vařečkou rajčata co nejvíc rozmačkáme.
  2. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se směs na pánvi začne vařit, sundáme ji z ohně. Omáčku přepasírujeme přes jemný cedník do mísy – použijeme dřevěnou vařečku a protlačíme cedníkem co nejvíc dužiny z rajčat.
  3. Odstraníme česnek a bazalku, které nám zbydou v cedníku.
  4. Omáčku přesuneme z mísy zpět do pánve, přivedeme k varu a poté oheň zmírníme a necháme 5 minut probublávat, aby se chutě zkoncentrovaly.
  5. Hotovou omáčku podáváme na těstovinách, dozdobenou kroužky oliv, strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 550.95 kcal | Protein: 20.53 g | Sacharidy: 100.00 g | z toho cukr: 12.39 g | Tuk: 4.20 g | z toho nas. MK: 0.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4059-rajcatova-omacka-s-olivami