Vývar je asi nejoblíbenější polévkou, obzvláště v chladném počasí. Existuje několik variant vývaru a každá hospodyňka má na něj vlastní vychytávky. My si dnes představíme recept na kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami.
Ingredience (4 x porce)
Na játrové knedlíčky
Navíc
Postup přípravy
Kuřecí maso, půlku celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření si dáme do 1,5 litru studené vody. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat přibližně 2 hodiny.
Zatímco se nám vaří vývar, připravíme si játrové knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujeme, přidáme strouhanku namočenou v mléce, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme asi hodinu v lednici.
Vývar scedíme, uvařenou zeleninu vyndáme. Polévku vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Zároveň si dáme vařit těstoviny dle návody na obalu.
Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte nebo nastrouháme na drobné kousky a dáme do vývaru.
Pomocí dvou lžiček tvarujeme z játrové hmoty malé kndelíčky a vaříme je ve vývaru, dokud nevyplavou. Polévku dochutíme solí a pepřem, přidáme posekanou čerstvou petrželku, uvařené těstoviny a podáváme. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 704.32 kcal |
Protein: 49.32 g |
Sacharidy: 87.87 g |
z toho cukr: 12.89 g |
Tuk: 13.12 g |
z toho nas. MK: 3.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4058-kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky