Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Vývar je asi nejoblíbenější polévkou, obzvláště v chladném počasí. Existuje několik variant vývaru a každá hospodyňka má na něj vlastní vychytávky. My si dnes představíme recept na kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami.

Ingredience (4 x porce)

Na játrové knedlíčky

Navíc

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso, půlku celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření si dáme do 1,5 litru studené vody. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat přibližně 2 hodiny.
  2. Zatímco se nám vaří vývar, připravíme si játrové knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujeme, přidáme strouhanku namočenou v mléce, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme asi hodinu v lednici.
  3. Vývar scedíme, uvařenou zeleninu vyndáme. Polévku vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Zároveň si dáme vařit těstoviny dle návody na obalu.
  4. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte nebo nastrouháme na drobné kousky a dáme do vývaru.
  5. Pomocí dvou lžiček tvarujeme z játrové hmoty malé kndelíčky a vaříme je ve vývaru, dokud nevyplavou. Polévku dochutíme solí a pepřem, přidáme posekanou čerstvou petrželku, uvařené těstoviny a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 704.32 kcal | Protein: 49.32 g | Sacharidy: 87.87 g | z toho cukr: 12.89 g | Tuk: 13.12 g | z toho nas. MK: 3.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4058-kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky