Tato italská obdoba českých chlebíčků si vás jistě získá svou lehkostí, křupavostí a úžasnou chutí s bohatým aroma bazalky a rajčat. Jistě zazáříte, pokud ji připravíte pro svou návštěvu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Jednotlivé plátky ciabatty si zakápneme olivovým olejem a opečeme na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova.
Rajčata si rozřízneme na čtvrtiny a zbavíme je jádřince. Potom je nakrájíme na menší kostičky.
Česnek nakrájíme společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Tento připravený základ orestujeme na rozehřáté pánvi s olivovým olejem.
Přidáme tuňáka zbaveného oleje, nakrájená rajčata a kapary. Celou směs důkladně promícháme.
Opečenou ciabattu potřeme pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvíme směs s tuňákem. Dozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat! Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 320.96 kcal |
Protein: 16.84 g |
Sacharidy: 27.80 g |
z toho cukr: 3.59 g |
Tuk: 15.22 g |
z toho nas. MK: 2.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4048-bruschetta-s-tunakem-a-rajcatovou-salsou