Čínské nudle s kuřecím masem a bambusovými výhonky

Rychlovka, kterou oceníte k večeři. Doma připravené čínské nudle chutnají výborně a můžete si ohlídat množství soli i kvalitu ingrediencí. K přípravě budete potřebovat pánev wok. Do marinády stačí kuřecí maso naložit jen na 1 až 2 hodiny.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné misky. Promícháme se 3 lžícemi sójové omáčky a trochou citronové šťávy. Přidáme podle chuti směs koření na čínu, ale opatrně, některé druhy kořenících směsí jsou ostré. Maso v marinádě dáme do lednice odležet.
  2. V osolené vodě uvaříme čínské nudle do poloměkka, scedíme a promícháme se sójovou omáčkou. Dáme na olej opékat do woku. Jakmile jsou nudle opečené dáme stranou. Mezitím nakrájíme zeleninu na hranolky, pórek na kolečka.
  3. Do woku přidáme olej a dáme restovat kuřecí prsa. Po krátkém restování přidáme zeleninu, bambusové výhonky bez nálevu a za občasného promíchávání necháme zeleninu změknout.
  4. Přidáme nudle a vše promícháme. Dochutíme citronovou šťávou, směsí koření čína a sójovou omáčkou. Kdo má rád přidá špetku strouhaného zázvoru.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 462.59 kcal | Protein: 27.61 g | Sacharidy: 76.40 g | z toho cukr: 6.24 g | Tuk: 3.14 g | z toho nas. MK: 0.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4046-cinske-nudle-s-kurecim-masem-a-bambusovymi-vyhonky