Vatovec neboli pýchavka obrovská se dá připravit stejně jako smažené bedly. Pokud se na vás usměje štěstí a tuto houbu najdete určitě vyzkoušejte náš recept.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
V misce smícháme vejce, mléko, mouku a vytvoříme hladké těstíčko.
Houbu oloupeme. Obalíme v těstíčku, poté ve strouhance a vkládáme do rozehřátého oleje.
Smažíme pozvolna, houba je příliš velká, tak aby se správně prosmažila.
Po usmažení osolíme a můžeme podávat s bramorami, majonézou, zeleninou nebo čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 193.59 kcal |
Protein: 7.28 g |
Sacharidy: 16.64 g |
z toho cukr: 4.09 g |
Tuk: 10.45 g |
z toho nas. MK: 2.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4042-smazene-rizky-z-vatovce