Roláda je rychle připravený dezert a když si pohrajete se zdobením, můžete ji zařadit mezi luxusně vypadající zákusky. Nejlépe chutná, pokud ji necháte přes noc vychladit v lednici. Na náplň můžete použít kondenzované mléko karamel nebo si nechat zkaramelizovat běžné kondenzované mléko. Bude světlejší a bude mít jemnější chuť.
Ingredience (20 x porce)
Krém
Postup přípravy
Těsto na roládu se připravuje jen ze 3 ingrediencí. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte šlehat s cukrem a k bílkům přidejte špetku soli.
Bílky se solí vyšlehejte do tuhého sněhu.
Vypněte mixér, do žloutkové směsi vmíchejte vařechou mouku a poté bílek. Pracujte rychle a opatrně, aby těsto zůstalo co nejvíce nadýchané.
Důkladně rozetřete na plech s pečícím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte krátce, cca 15 až 20 minut.
Nechejte mírně vychladnout, a ještě teplé zatočte. Počkejte až těsto úplně vychladne a mezitím připravte krém.
Dlouze šlehejte změklé máslo. Pouze samotné máslo. Po vyšlehání do něj postupně přidávejte po lžících salko. Vyšlehejte, a nakonec zašlehejte rum, který krém provoní.
Roládu rozviňte, natřete krémem a stočte. Polévejte rozehřátou čokoládou nebo polevami. Dejte vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 208.52 kcal |
Protein: 3.67 g |
Sacharidy: 23.64 g |
z toho cukr: 19.16 g |
Tuk: 10.80 g |
z toho nas. MK: 6.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4041-rolada-s-jednoduchym-karamelovym-kremem