Roláda s jednoduchým karamelovým krémem

Roláda je rychle připravený dezert a když si pohrajete se zdobením, můžete ji zařadit mezi luxusně vypadající zákusky. Nejlépe chutná, pokud ji necháte přes noc vychladit v lednici. Na náplň můžete použít kondenzované mléko karamel nebo si nechat zkaramelizovat běžné kondenzované mléko. Bude světlejší a bude mít jemnější chuť.

Ingredience (20 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Těsto na roládu se připravuje jen ze 3 ingrediencí. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte šlehat s cukrem a k bílkům přidejte špetku soli.
  2. Bílky se solí vyšlehejte do tuhého sněhu.
  3. Vypněte mixér, do žloutkové směsi vmíchejte vařechou mouku a poté bílek. Pracujte rychle a opatrně, aby těsto zůstalo co nejvíce nadýchané.
  4. Důkladně rozetřete na plech s pečícím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte krátce, cca 15 až 20 minut.
  5. Nechejte mírně vychladnout, a ještě teplé zatočte. Počkejte až těsto úplně vychladne a mezitím připravte krém.
  6. Dlouze šlehejte změklé máslo. Pouze samotné máslo. Po vyšlehání do něj postupně přidávejte po lžících salko. Vyšlehejte, a nakonec zašlehejte rum, který krém provoní.
  7. Roládu rozviňte, natřete krémem a stočte. Polévejte rozehřátou čokoládou nebo polevami. Dejte vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 208.52 kcal | Protein: 3.67 g | Sacharidy: 23.64 g | z toho cukr: 19.16 g | Tuk: 10.80 g | z toho nas. MK: 6.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4041-rolada-s-jednoduchym-karamelovym-kremem