Roláda s citronovým mascarpone krémem

Rychle hotová roláda s výborným krémem, který nepotřebuje dlouhé tuhnutí. Roládu můžete dozdobit částí krému a strouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou. U rolády je nejdůležitější pohlídat čas pečení jinak se bude lámat a nepůjde dobře stočit.

Ingredience (20 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Hmota musí být bílá bez krystalků cukru. V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.
  2. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, k bílkům před šleháním přidáme špetku soli.
  3. Opatrně smícháme směs mouky a směs žloutků. Vařechou vmícháme sníh. Je třeba pracovat rychle a jemně, aby těsto bylo nadýchané.
  4. Rozehřejeme troubu na 180 °C použijeme horkovzduch.
  5. Těsto rozetřeme na velký plech s pečícím papírem. Důkladně protřeme až do rohů.
  6. Pečeme asi 15 až 18 minut. Necháme mírně vychladnout a přes pečící papír a utěrku důkladně smotáme. Necháme zcela vychladnout.
  7. Připravíme krém. Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Mascarpone vyšleháme s cukry a pomalu zašleháme smetanu. Vmícháme citronovou kúru a citronovou šťávu.
  8. Roládu rozvineme, potřeme krémem, pevně zavineme a dáme vychladnout do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 176.19 kcal | Protein: 3.10 g | Sacharidy: 20.24 g | z toho cukr: 16.29 g | Tuk: 9.33 g | z toho nas. MK: 5.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4034-rolada-s-citronovym-mascarpone-kremem