Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou lahodným pokrmem, který spojuje výraznou chuť uzeného masa s vláčnými bramborovými knedlíky. Tato tradiční a sytý pokrm je oblíbený v mnoha českých a středoevropských domácnostech. Ideálně se hodí na víkendový oběd.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory si uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.
Uzené maso uvaříme a po vychladnutí nakrájíme na opravdu malé kostičky.
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, krupici, hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto.
Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na tlustší plátky. Každý plátek prsty rozmáčkneme, doprostřed vložíme kopeček uzeného masa, zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pozvolna vaříme zhruba 15 minut, podle velikosti. Po uvaření je vyjmeme. (Uvařený knedlík vyplave na povrch.)
Zelí překrájíme, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
Z oleje nebo sádla a mouky připravíme jíšku. (Tuk necháme pořádně rozehřát, vsypeme mouku a při střední teplotě mícháme. Na světlou jíšku stačí, když mouka začne žloutnout. Horkou jíšku zalijeme studenou tekutinou (voda, mléko, vývar) a dobře rozmícháme. Tím je připravena k použití.)
Zelí jíškou zahustíme, dochutíme cukrem a solí a ještě necháme 10 minut pozvolna vařit.
Nakonec na oleji nebo sádle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.
Knedlíky podáváme se zelím a zasypané osmaženou cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 936.29 kcal |
Protein: 32.61 g |
Sacharidy: 142.39 g |
z toho cukr: 10.28 g |
Tuk: 20.33 g |
z toho nas. MK: 4.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4028-bramborove-knedliky-plnene-uzenym-masem