Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou lahodným pokrmem, který spojuje výraznou chuť uzeného masa s vláčnými bramborovými knedlíky. Tato tradiční a sytý pokrm je oblíbený v mnoha českých a středoevropských domácnostech. Ideálně se hodí na víkendový oběd.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.
  2. Uzené maso uvaříme a po vychladnutí nakrájíme na opravdu malé kostičky.
  3. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, krupici, hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto.
  4. Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na tlustší plátky. Každý plátek prsty rozmáčkneme, doprostřed vložíme kopeček uzeného masa, zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
  5. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pozvolna vaříme zhruba 15 minut, podle velikosti. Po uvaření je vyjmeme. (Uvařený knedlík vyplave na povrch.)
  6. Zelí překrájíme, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
  7. Z oleje nebo sádla a mouky připravíme jíšku. (Tuk necháme pořádně rozehřát, vsypeme mouku a při střední teplotě mícháme. Na světlou jíšku stačí, když mouka začne žloutnout. Horkou jíšku zalijeme studenou tekutinou (voda, mléko, vývar) a dobře rozmícháme. Tím je připravena k použití.)
  8. Zelí jíškou zahustíme, dochutíme cukrem a solí a ještě necháme 10 minut pozvolna vařit.
  9. Nakonec na oleji nebo sádle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.
  10. Knedlíky podáváme se zelím a zasypané osmaženou cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 936.29 kcal | Protein: 32.61 g | Sacharidy: 142.39 g | z toho cukr: 10.28 g | Tuk: 20.33 g | z toho nas. MK: 4.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4028-bramborove-knedliky-plnene-uzenym-masem