Pečené vepřové koleno v marinádě

Pomalu pečené vepřové koleno, které je předvařené v tlakovém hrnci chutná výborně. Můžete si jej připravit s křenovou omáčku nebo jako svačinku s chlebem. Zachutná i studené s hořčicí a kyselou okurkou.

Ingredience (6 x porce)

Marináda

Postup přípravy

  1. Vepřové koleno dáme do tlakového hrnce s vodou a přidáme ostatní ingredience (kromě ingrediencí na marinádu). Cibuli dáme do vody nakrájenou na čtvrtiny a potřebujeme 1,5 cibule. Mrkev a petržel rozkrojíme podél na poloviny. Pod tlakem vaříme 45 minut.
  2. Ke konci vaření připravíme marinádu, kterou budeme koleno během pečení potírat. Rozpustíme máslo a smícháme s prolisovaným česnekem a ostatními ingrediencemi na marinádu.
  3. Do uzavíratelného pekáče nakrájíme na dno 1,5 cibule a vložíme jen vepřové koleno. Mírně podlijeme vývarem.
  4. Koleno potřeme důkladně marinádou a dáme péct. Pečeme na 180 °C celkem 2,5 hodiny. Každou půl hodinu víko pekáče odkryjeme a znovu potíráme marinádou. Průběžně otáčíme.
  5. Ke konci pečení přepneme troubu krátce na gril, posypeme gyros kořením a dopékáme pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 336.35 kcal | Protein: 10.36 g | Sacharidy: 12.42 g | z toho cukr: 6.83 g | Tuk: 26.81 g | z toho nas. MK: 12.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4023-pecene-veprove-koleno-v-marinade