Banánový chlebík

Úžasně vláčný, jemný a plný banánové chuti. Přesně takový je tento chlebík, který chutná skvěle samotný i s marmeládou, máslem či nutellou. Navíc díky němu zužitkujete přezrálé banány, které samy o sobě již nejsou úplně chutné.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Formu na chlebíček důkladně vymažeme máslem.
  2. Banány si rozmačkáme v misce.
  3. Hnědý i vanilkový cukr, vejce a olej společně vyšleháme.
  4. Mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici smícháme a potom vmícháme do směsi z oleje a vajec. Nakonec vmícháme i rozmačkané banány.
  5. Těsto nalijeme do formy a pečeme podle výkonu trouby, dokud nebude chlebík hotový. Zkoušíme špejlí. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 279.31 kcal | Protein: 2.99 g | Sacharidy: 44.75 g | z toho cukr: 29.99 g | Tuk: 9.67 g | z toho nas. MK: 1.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4016-bananovy-chlebik