Pro milovníky snídaní bude tato omeleta určitě zajímavou obměnou tradičních míchaných vajec či omelety. Spečená šunka a roztékající se sýr dodá vašemu ránu chuťový náboj.
Ingredience (2 x porce)
Jako příloha
Postup přípravy
Opečený toustový chléb (či jakýkoliv jiný opečený chléb) si natřeme lučinou v libovolné vrstvě.
Vejce si rozklepneme do misky kde je rozmícháme a ochutíme solí a pepřem.
Velkou palačinkovou pánev si potřeme máslem a jakmile bude dostatečně hřát, vylijeme na ní rozmíchaná vejce.
Jakmile máme omeletu ze spodní strany téměř hotovou a zvrchu ještě lehce tekutou, poklademe ji rovnoměrně plátky šunky.
Až to bude možné, omeletu otočíme šunkou dolů, aby se nám hezky opekla. Vrchní část poklademe sýrem a necháme dodělat do požadované konzistence.
Hotovou omeletu rozkrojíme na 4 díly a každý položíme na jeden lučinou namazaný chléb. Podáváme s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 377.10 kcal |
Protein: 28.87 g |
Sacharidy: 21.74 g |
z toho cukr: 1.41 g |
Tuk: 18.85 g |
z toho nas. MK: 8.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4013-snidanova-omeleta-na-toastu