Snídaňová omeleta na toastu

Pro milovníky snídaní bude tato omeleta určitě zajímavou obměnou tradičních míchaných vajec či omelety. Spečená šunka a roztékající se sýr dodá vašemu ránu chuťový náboj.

Ingredience (2 x porce)

Jako příloha

Postup přípravy

  1. Opečený toustový chléb (či jakýkoliv jiný opečený chléb) si natřeme lučinou v libovolné vrstvě.
  2. Vejce si rozklepneme do misky kde je rozmícháme a ochutíme solí a pepřem.
  3. Velkou palačinkovou pánev si potřeme máslem a jakmile bude dostatečně hřát, vylijeme na ní rozmíchaná vejce.
  4. Jakmile máme omeletu ze spodní strany téměř hotovou a zvrchu ještě lehce tekutou, poklademe ji rovnoměrně plátky šunky.
  5. Až to bude možné, omeletu otočíme šunkou dolů, aby se nám hezky opekla. Vrchní část poklademe sýrem a necháme dodělat do požadované konzistence.
  6. Hotovou omeletu rozkrojíme na 4 díly a každý položíme na jeden lučinou namazaný chléb. Podáváme s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 377.10 kcal | Protein: 28.87 g | Sacharidy: 21.74 g | z toho cukr: 1.41 g | Tuk: 18.85 g | z toho nas. MK: 8.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4013-snidanova-omeleta-na-toastu