Smažená niva

Smažená niva je obměnou klasického smaženého sýru. Nivu před smažením můžeme potřít česnekem nebo obalit ve slanině. Podáváme s vařeným bramborem, zeleninou a domácím dipem nebo tatarskou omáčkou.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky nivy, obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
  2. Tento postup zopakujeme ještě jednou, aby jsme měli sýr dobře obalený a při smažení nevytékal.
  3. V menším hrnci si rozehřejeme dostatečné množství oleje na smažení a sýr do něho vložíme.
  4. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Po usmažení ihned podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 312.34 kcal | Protein: 11.72 g | Sacharidy: 11.09 g | z toho cukr: 1.01 g | Tuk: 24.20 g | z toho nas. MK: 7.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4011-smazena-niva