Smažená niva je obměnou klasického smaženého sýru. Nivu před smažením můžeme potřít česnekem nebo obalit ve slanině. Podáváme s vařeným bramborem, zeleninou a domácím dipem nebo tatarskou omáčkou.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Plátky nivy, obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
Tento postup zopakujeme ještě jednou, aby jsme měli sýr dobře obalený a při smažení nevytékal.
V menším hrnci si rozehřejeme dostatečné množství oleje na smažení a sýr do něho vložíme.
Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Po usmažení ihned podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 312.34 kcal |
Protein: 11.72 g |
Sacharidy: 11.09 g |
z toho cukr: 1.01 g |
Tuk: 24.20 g |
z toho nas. MK: 7.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4011-smazena-niva