Vepřová plec ve smetanové kedlubně
Šťavnaté kousky masa v jemné smetanové omáčce s kostkami kedlubny. Jako přílohu můžeme použít různě upravené brambory nebo vařenou rýži.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na kostky nakrájenou cibuli. Opékáme dozlatova. Maso mezitím nakrájíme na menší kostičky.
- Maso osolíme, opepříme, poprášíme česnekem, posypeme tymiánem a vložíme do hrnce. Zprudka orestujeme, aby se nám maso zatáhlo ze všech stran.
- Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Kedlubny nakrájíme na kostky a zhruba po 40 minutách přidáme k masu.
- Smetanu si rozmícháme s moukou a vlijeme do hrnce. Vaříme do požadované hustoty. Podle chuti osolíme a opepříme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 760.76 kcal |
Protein: 38.68 g |
Sacharidy: 20.52 g |
z toho cukr: 11.81 g |
Tuk: 56.39 g |
z toho nas. MK: 26.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4010-veprova-plec-ve-smetanove-kedlubne