Vepřová plec ve smetanové kedlubně

Šťavnaté kousky masa v jemné smetanové omáčce s kostkami kedlubny. Jako přílohu můžeme použít různě upravené brambory nebo vařenou rýži.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na kostky nakrájenou cibuli. Opékáme dozlatova. Maso mezitím nakrájíme na menší kostičky.
  2. Maso osolíme, opepříme, poprášíme česnekem, posypeme tymiánem a vložíme do hrnce. Zprudka orestujeme, aby se nám maso zatáhlo ze všech stran.
  3. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  4. Kedlubny nakrájíme na kostky a zhruba po 40 minutách přidáme k masu.
  5. Smetanu si rozmícháme s moukou a vlijeme do hrnce. Vaříme do požadované hustoty. Podle chuti osolíme a opepříme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 760.76 kcal | Protein: 38.68 g | Sacharidy: 20.52 g | z toho cukr: 11.81 g | Tuk: 56.39 g | z toho nas. MK: 26.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4010-veprova-plec-ve-smetanove-kedlubne