Salát Caesar s kuřecím masem

Ingredience (6 x porce)

Na dresing

Na krutony

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme dresing. Můžete jej připravit klidně den předem. Rozmačkejte ančovičky vidličkou, dejte do mísy, přidejte protřený česnek, žloutky, citronovou šťávu, hořčici, trošku osolte, opepřete, přidejte olivový olej, strouhaný parmazán a citronovou šťávu. Dobře vyšlehejte do krémové konzistence.
  2. Jako další připravíme krutony. Toustový chléb nakrájejte na kostičky. Předehřejte troubu na 180°C, promíchejte chléb s olivovým olejem na pečícím papíru a osolte. V troubě je vysušíme dokřupava, přibližně 15 minut.
  3. Kuřecí maso nakrájejte na kousíčky, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi. Stejně tak lze použít i grilované kuře nakrájené na plátky.
  4. Salát rozdělte na listy a nožem nakrájejte na kousky. Smíchejte s dresingem a krutony. Na konec přidejte kuřecí maso a ozdobte hoblinkami parmazánu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 540.48 kcal | Protein: 40.21 g | Sacharidy: 12.97 g | z toho cukr: 2.13 g | Tuk: 34.61 g | z toho nas. MK: 5.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/401-salat-caesar-s-kurecim-masem