Nejprve připravíme dresing. Můžete jej připravit klidně den předem. Rozmačkejte ančovičky vidličkou, dejte do mísy, přidejte protřený česnek, žloutky, citronovou šťávu, hořčici, trošku osolte, opepřete, přidejte olivový olej, strouhaný parmazán a citronovou šťávu. Dobře vyšlehejte do krémové konzistence.
Jako další připravíme krutony. Toustový chléb nakrájejte na kostičky. Předehřejte troubu na 180°C, promíchejte chléb s olivovým olejem na pečícím papíru a osolte. V troubě je vysušíme dokřupava, přibližně 15 minut.
Kuřecí maso nakrájejte na kousíčky, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi. Stejně tak lze použít i grilované kuře nakrájené na plátky.
Salát rozdělte na listy a nožem nakrájejte na kousky. Smíchejte s dresingem a krutony. Na konec přidejte kuřecí maso a ozdobte hoblinkami parmazánu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 540.48 kcal |
Protein: 40.21 g |
Sacharidy: 12.97 g |
z toho cukr: 2.13 g |
Tuk: 34.61 g |
z toho nas. MK: 5.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/401-salat-caesar-s-kurecim-masem