Cuketová polévka na italský způsob

Cuketová polévka s rajčaty je osvěžující a chutná polévka, která je skvělým způsobem, jak využít sezónní cukety a rajčata.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Očištěnou, vydlabanou cuketu si nakrájíme na kostičky. Cibuli, pórek na půl kolečka a rajčata na půlky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, všechnu nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce a restujeme.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a tymián.
  4. Restujeme asi 10 minut, tak aby zelenina zůstala křupavá. Poté zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme krátce projít varem.
  5. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 215.37 kcal | Protein: 3.48 g | Sacharidy: 16.09 g | z toho cukr: 5.69 g | Tuk: 14.19 g | z toho nas. MK: 1.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4007-cuketova-polevka-na-italsky-zpusob