Slaný koláč s ricottou a rajčaty
Slaný koláč s ricottou je lahodným pokrmem, který lze podávat jako předkrm, lehký oběd nebo svačinu.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V misce smícháme ricottu, sůl, pepř, olivový olej, prolisovaný česnek a bazalku.
- Plát listového těsta touto směsí potřeme. Goudu si nastrouháme na hrubo a posypeme těsto.
- Navrstvíme na kolečka umytá nakrájená rajčata.
- Kraje těsta přehneme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova 20 minut.
- Po upečení můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 474.08 kcal |
Protein: 15.35 g |
Sacharidy: 23.72 g |
z toho cukr: 2.05 g |
Tuk: 34.76 g |
z toho nas. MK: 10.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4003-slany-kolac-s-ricottou-a-rajcaty