Ricottová pomazánka

Pomazánka z ricotty je lehký a chutný pokrm, který můžete použít na namazání chleba, sušenek nebo toasty, nebo ho použít jako dip pro zeleninu nebo chipsy. Zde je jednoduchý recept na přípravu pomazánky z ricotty.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte ricottu, extra panenský olivový olej, mačkaný česnek, bylinky a šťávu z citronu. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou pomazánku.
  2. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  3. Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, na toastech, na plátku chleba nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám. Můžete ji také použít jako nádivku do sendvičů.
  4. Podávejte okamžitě nebo uložte v chladničce v uzavřené nádobě. Ricottová pomazánka je nejlepší čerstvá, ale může vydržet několik dní v chladničce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 281.89 kcal | Protein: 11.45 g | Sacharidy: 4.67 g | z toho cukr: 0.42 g | Tuk: 24.12 g | z toho nas. MK: 8.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4002-ricottova-pomazanka