Hrnkové banánové lívance

Vaše snídaňové lívance můžou být díky banánům ještě lepší a krásně vláčné i bez kynutí. Vyzkoušejte sami! :-)

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve velké míse si promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a cukry.
  2. Uprostřed suchých surovin uděláme důlek. Vyklepneme do něj vejce, přidáme mléko a rozehřáté máslo.
  3. Přidáme vidličkou rozmačkané banány a promícháme. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici – bude se s ním pak lépe pracovat.
  4. Pánev na lívance si rozehřejeme, potřeme olejem a smažíme lívance z obou stran dozlatova.
  5. Podáváme ozdobené banánem a čekankovým sirupem. Podle chuti můžeme přidat i jogurt, například s příchutí stracciatella. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 492.91 kcal | Protein: 9.39 g | Sacharidy: 76.57 g | z toho cukr: 37.60 g | Tuk: 15.75 g | z toho nas. MK: 9.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4000-hrnkove-bananove-livance