Hrnkové banánové lívance
Vaše snídaňové lívance můžou být díky banánům ještě lepší a krásně vláčné i bez kynutí. Vyzkoušejte sami! :-)
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Ve velké míse si promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a cukry.
- Uprostřed suchých surovin uděláme důlek. Vyklepneme do něj vejce, přidáme mléko a rozehřáté máslo.
- Přidáme vidličkou rozmačkané banány a promícháme. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici – bude se s ním pak lépe pracovat.
- Pánev na lívance si rozehřejeme, potřeme olejem a smažíme lívance z obou stran dozlatova.
- Podáváme ozdobené banánem a čekankovým sirupem. Podle chuti můžeme přidat i jogurt, například s příchutí stracciatella. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 492.91 kcal |
Protein: 9.39 g |
Sacharidy: 76.57 g |
z toho cukr: 37.60 g |
Tuk: 15.75 g |
z toho nas. MK: 9.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4000-hrnkove-bananove-livance