Pečený kečup

Pečený kečup je lahodná alternativa k běžným kečupům, která má bohatší chuť díky procesu pečení.

Ingredience (6 x sklenic)

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny umyjeme, nakrájíme a vložíme do pekáče.
  2. Přidáme cukr, sůl, ocet a všechno koření. Promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme 1 hodinu a 20 minut. Podle toho kolik nám rajčata pouští vody.
  3. Po upečení rozmixujeme tyčovým mixérem a přepasírujeme přes sítko.
  4. Nalijeme do čistých sklenic a zavařujeme při teplotě 85 stupňů 25 minut.

Nutriční hodnoty (1 x sklenic)

Energ. hodnota: 274.51 kcal | Protein: 4.48 g | Sacharidy: 59.04 g | z toho cukr: 55.28 g | Tuk: 1.06 g | z toho nas. MK: 0.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3988-peceny-kecup