Čočka na kyselo

Tato tradiční česká pochoutka spojuje bohatou chuť čočky s osvěžující kyselou příchutí. Jedná se o lahodné jídlo, které zahřeje v chladných dnech a potěší chuťové buňky svou skvělou kombinací ingrediencí. Čočka na kyselo je oblíbená pro svoji výživnost, jednoduchost přípravy a skvělou možnost variace podle osobních preferencí.

Ingredience (4 x porce)

K podávání

Postup přípravy

  1. Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Potom ji uvaříme doměkka.
  2. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme.
  3. Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme.
  4. Čočku na kyselo podáváme s uvařeným párkem a chlebem, případně s kyselou okurkou a vejcem natvrdo či volským okem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 951.79 kcal | Protein: 59.27 g | Sacharidy: 72.47 g | z toho cukr: 6.15 g | Tuk: 47.39 g | z toho nas. MK: 14.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3987-cocka-na-kyselo