Cibulové chutney s datlemi

Tento druh chutney je oblíbeným doplňkem k mnoha pokrmům, jako jsou masová jídla, sýry, sendviče nebo grilovaná zelenina. Díky své sladkokyselé chuti a výraznému aroma může cibulové chutney pokrmům dodat zajímavou a lahodnou dimenzi. Toto je navíc obohacené o sladkou chuť datlí.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozdělíme ji na kroužky. Datle nakrájíme na malé kousíčky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme dvě polévkové lžíce olivového oleje a cibuli začneme dusit pod pokličkou. Občas pořádně promícháme. Přidáme nakrájené datle.
  3. Po 20-30 minutách by cibule měla krásně zesklovatět, přidáme cukr, 50 ml červeného vinného octa a polévkovou lžíci balsamica.
  4. Pořádně promícháme, aby se cukr rozpustil. Přřidáme sůl a pepř.
  5. Vaříme dalších 5-10 minut, aby se šťáva zredukovala a konzistencí připomínala sirup.
  6. Necháme vychladnout a uchováváme v lednici v dobře uzavřené sklenici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 506.00 kcal | Protein: 6.19 g | Sacharidy: 108.34 g | z toho cukr: 66.97 g | Tuk: 0.72 g | z toho nas. MK: 0.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3986-cibulove-chutney-s-datlemi