Hříbkový krém s tymiánem a máslovými krutony

Tento hříbkový krém s tymiánem a máslovými krutony je skvělou volbou pro chladnější dny, kdy si můžete vychutnat jeho bohatou chuť, vůni a jemnou strukturu.

Ingredience (4 x porce)

Na krutony

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci si rozehřejeme 1 lžíci másla na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme cibuli dosklovata.
  2. Přidáme nakrájené houby a tymián. Osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme houby, dokud nezežloutnou a neuvolní většinu své šťávy.
  3. Přidáme vývar do hrnce a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen na střední a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud houby nezměknou.
  4. Odstraníme větvičky tymiánu z krému. Použijeme mixér nebo tyčový mixér na rozmixování hříbkové směsi do hladkého krému. (Mixujeme v jiné nádobě než v hrnci.)
  5. Vrátíme krém zpět do hrnce, přidáme smetanu a zahřejeme na středním plameni, ale nepřivádíme k varu. Dochutíme solí a pepřem podle preference.
  6. Mezitím si připravíme máslové krutony. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Přidáme nakrájený chléb a smažíme ho do zlatova a křupava.
  7. Hotový krém podáváme v misce nebo talíře s připravenými máslovými krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 255.57 kcal | Protein: 5.65 g | Sacharidy: 11.91 g | z toho cukr: 4.73 g | Tuk: 21.23 g | z toho nas. MK: 13.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3985-hribkovy-krem-s-tymianem-a-maslovymi-krutony