Kuřecí fajitas v tortille s guacamole

Nechte se inspirovat mexickou kuchyní a připravte si tyto kuřecí fajitas plné výrazných chutí, doplněné o oblíbené Guacamole.

Ingredience (1 x porce)

na Guacamole

Postup přípravy

  1. Kuřecí prso si očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, které naložíme do misky se slunečnicovým olejem, osolíme a opepříme a necháme chvilku odpočívat.
  2. Nyní si připravíme Guacamole: Avokádo si nakrájíme na kostičky, přendáme do misky, pokapeme šťávou z limetky a vidličkou jej rozmačkáme. Přidáme najemno nasekanou bílou cibuli a najemno nasekaný česnek. Rajčata přepůlíme a prsty vymáčkneme semínka. Rajčátka a jalapeño nakrájíme na jemné kostičky a přidáme k avokádu. Promícháme, dochutíme solí a necháme uležet v lednici.
  3. Rajčata zbavíme semínek, fazole přepůlíme, cibuli a jalapeño nasekáme najemno.
  4. Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme cibuli a jakmile zesklovatí, přidáme rajčata s jalapeño, fazole a kukuřici. 5 minut povaříme a přidáme sůl, pepř, šťávu z limetky a cukr dle chuti.
  5. Necháme na slabém plameni ještě chvilku dusit a rozehřejeme si druhou, menší pánev, na které zprudka osmažíme maso na oleji, ve kterém je naložené.
  6. Hotové maso přidáme do rajčatové směsi – promícháme a můžeme začít plnit a balit tortilly. Podáváme s Guacamole a případně ještě libovolným zeleninovým salátkem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,222.75 kcal | Protein: 45.00 g | Sacharidy: 46.57 g | z toho cukr: 10.62 g | Tuk: 92.14 g | z toho nas. MK: 12.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3983-kureci-fajitas-v-tortille-s-guacamole