Krůtí řízek v panko strouhance je o něco zajímavější variantou klasického řízku. Je o něco křupavější a lépe se z něj odsává přebytečný tuk.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Maso si očistíme a naporcujeme na jednotlivé porce, které si potom zakryjeme potravinářskou fólií a rozklepeme je paličkou na 1 cm vysoké plátky. Důležité je, aby byl každý plátek všude stejně vysoký, na tvaru tolik nezáleží.
Připravené plátky si nasolíme a zakapeme citronovou šťávou.
Postupně je obalíme v mouce, prošlehaných vejcích a panko strouhance.
(Příprava panko strouhanky: Strouhanku si připravíme předem tak, že toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný – naopak, měl by být drobně vločkový. Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme. Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.)
V hlubší pánvi si rozehřejeme alespoň 2cm vrstvu oleje a osmažíme v něm postupně obalené krůtí plátky dozlatova a dokřupava. Na vyšším středním stupni to trvá zhruba 5 minut z každé strany.
Smažené řízky skládáme na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk.
Podáváme s libovolnou přílohou, například s bramborovou kaší a zeleninovým salátkem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 877.45 kcal |
Protein: 58.27 g |
Sacharidy: 106.92 g |
z toho cukr: 0.98 g |
Tuk: 21.75 g |
z toho nas. MK: 2.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3961-kruti-rizek-v-panko-strouhance