Krůtí řízek v panko strouhance

Krůtí řízek v panko strouhance je o něco zajímavější variantou klasického řízku. Je o něco křupavější a lépe se z něj odsává přebytečný tuk.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si očistíme a naporcujeme na jednotlivé porce, které si potom zakryjeme potravinářskou fólií a rozklepeme je paličkou na 1 cm vysoké plátky. Důležité je, aby byl každý plátek všude stejně vysoký, na tvaru tolik nezáleží.
  2. Připravené plátky si nasolíme a zakapeme citronovou šťávou.
  3. Postupně je obalíme v mouce, prošlehaných vejcích a panko strouhance.
  4. (Příprava panko strouhanky: Strouhanku si připravíme předem tak, že toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný – naopak, měl by být drobně vločkový. Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme. Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.)
  5. V hlubší pánvi si rozehřejeme alespoň 2cm vrstvu oleje a osmažíme v něm postupně obalené krůtí plátky dozlatova a dokřupava. Na vyšším středním stupni to trvá zhruba 5 minut z každé strany.
  6. Smažené řízky skládáme na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk.
  7. Podáváme s libovolnou přílohou, například s bramborovou kaší a zeleninovým salátkem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 877.45 kcal | Protein: 58.27 g | Sacharidy: 106.92 g | z toho cukr: 0.98 g | Tuk: 21.75 g | z toho nas. MK: 2.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3961-kruti-rizek-v-panko-strouhance