Pórková polévka s vejcem

Receptů na pórkovou polévku je nesčetně. Vyzkoušejte tento, kde hraje výraznou roli také přidané vejce. Polévka je tak hustší a někomu může stačit jako hlavní chod.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Na másle si orestujeme na kolečka nakrájený pórek, zaprášíme jej hladkou moukou a uděláme světlou jíšku.
  2. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujón a podravku a povaříme asi 10 minut.
  3. Vejce si rozšleháme v hrnku a za stálého míchání přidáváme do vařicí polévky a odstavíme.
  4. Polévku podáváme samotnou nebo s pečivem, případně krutony přímo do polévky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 76.80 kcal | Protein: 4.92 g | Sacharidy: 6.50 g | z toho cukr: 2.07 g | Tuk: 3.17 g | z toho nas. MK: 1.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3960-porkova-polevka-s-vejcem