Čekáte návštěvu a nemáte moc času na přípravu pohoštění? Tento hrnkový koláč vám jistě vytrhne trn z paty – je jednoduchý a rychlý na přípravu a obsahuje jen pár základních surovin.
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
Do mísy si dáme vejce a krystalový cukr a ruční metličkou je vyšleháme.
Při stálém míchání přidáváme ostatní ingredience. V případě příliš tuhého těsta jej můžeme zředit trochou mléka.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
Omyté a okapané borůvky bohatě navrstvíme na těsto.
Pečeme v troubě předehřáté na 150°C dozlatova. Hotový, vychladlý koláč posypeme cukrem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 382.55 kcal |
Protein: 4.74 g |
Sacharidy: 45.03 g |
z toho cukr: 28.25 g |
Tuk: 20.41 g |
z toho nas. MK: 3.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3957-boruvkovy-hrnkovy-kolac