Borůvkový hrnkový koláč

Čekáte návštěvu a nemáte moc času na přípravu pohoštění? Tento hrnkový koláč vám jistě vytrhne trn z paty – je jednoduchý a rychlý na přípravu a obsahuje jen pár základních surovin.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy si dáme vejce a krystalový cukr a ruční metličkou je vyšleháme.
  2. Při stálém míchání přidáváme ostatní ingredience. V případě příliš tuhého těsta jej můžeme zředit trochou mléka.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
  4. Omyté a okapané borůvky bohatě navrstvíme na těsto.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 150°C dozlatova. Hotový, vychladlý koláč posypeme cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 382.55 kcal | Protein: 4.74 g | Sacharidy: 45.03 g | z toho cukr: 28.25 g | Tuk: 20.41 g | z toho nas. MK: 3.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3957-boruvkovy-hrnkovy-kolac