Cibulačka se sýrem a toustem

Cibulačka pochází z Francie a jedná se o opravdu jednoduchou a naprosto vynikající polévku. Vystačíte si s pár surovinami ale výsledný efekt je k nezaplacení. Však zkuste sami!

Ingredience (4 x porce)

Na závěr

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půl kolečka.
  2. Na pánvi si rozehřejeme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
  3. Zalijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Toustový chléb opečeme na másle dozlatova.
  5. Polévku nalijeme na talíř, nahoru dáme opečený toustový chléb a zasypeme jej nahrubo nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 193.95 kcal | Protein: 6.87 g | Sacharidy: 24.36 g | z toho cukr: 7.29 g | Tuk: 6.91 g | z toho nas. MK: 4.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3956-cibulacka-se-syrem-a-toustem