Cibulačka pochází z Francie a jedná se o opravdu jednoduchou a naprosto vynikající polévku. Vystačíte si s pár surovinami ale výsledný efekt je k nezaplacení. Však zkuste sami!
Ingredience (4 x porce)
Na závěr
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půl kolečka.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
Zalijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
Toustový chléb opečeme na másle dozlatova.
Polévku nalijeme na talíř, nahoru dáme opečený toustový chléb a zasypeme jej nahrubo nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 193.95 kcal |
Protein: 6.87 g |
Sacharidy: 24.36 g |
z toho cukr: 7.29 g |
Tuk: 6.91 g |
z toho nas. MK: 4.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3956-cibulacka-se-syrem-a-toustem