Cuketové karbanátky na tento způsob chutnají podobně jako pečenáče. Kdo má rád sladkokyselé jídla, určitě si pochutná. Není potřeba zavařovat, stačí uchovat v lednici.
Ingredience (4 x sklenice)
Nálev
Postup přípravy
Do hrnce vložíme všechny ingredience na nálev a přivedeme k varu. Poté necháme nálev vychladnout.
Cuketu nastrouháme, přidáme 1 lžičku soli a necháme půl hodiny odstát. Poté vymačkáme rukama.
K vymačkané cuketě přidáme nastrouhaný sýr, sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, strouhanku, mouku, přidáme na jemně nasekanou cibuli.
Vypracujeme těsto na karbanátky. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
Po usmažení necháme vychladnout. Vychladnuté karbanátky skládáme do sklenic, můžeme proložit cibulí a zalijeme nálevem. Uzavřeme a skladujeme v lednici.
Nutriční hodnoty (1 x sklenice)
Energ. hodnota: 414.85 kcal |
Protein: 20.88 g |
Sacharidy: 31.19 g |
z toho cukr: 16.33 g |
Tuk: 21.28 g |
z toho nas. MK: 10.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3954-cuketove-karbanatky-ve-sladkokyselem-nalevu