Zelňáky
Klasické zelňáky, přesně takové dělala naše babička. Stačí pár ingrediencí a výborná večeře je na stole.
Ingredience (20 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do mísy vsypeme mouku, přidáme překrájené zelí, tuhé sádlo.
- Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme papriku a rukama zpracujeme na tuhé těsto.
- Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku asi jeden centimetr silnou. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka a pokládáme na vymazaný plech.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 30 minut. Po upečení můžeme podávat horké i studené.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 209.85 kcal |
Protein: 2.88 g |
Sacharidy: 18.85 g |
z toho cukr: 0.55 g |
Tuk: 12.85 g |
z toho nas. MK: 4.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3953-zelnaky