Zelňáky

Klasické zelňáky, přesně takové dělala naše babička. Stačí pár ingrediencí a výborná večeře je na stole.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy vsypeme mouku, přidáme překrájené zelí, tuhé sádlo.
  2. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme papriku a rukama zpracujeme na tuhé těsto.
  3. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku asi jeden centimetr silnou. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka a pokládáme na vymazaný plech.
  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 30 minut. Po upečení můžeme podávat horké i studené.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 209.85 kcal | Protein: 2.88 g | Sacharidy: 18.85 g | z toho cukr: 0.55 g | Tuk: 12.85 g | z toho nas. MK: 4.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3953-zelnaky