Ovesné sušenky s amarantem

Recept na ovesné sušenky s amarantem představuje skvělou kombinaci zdraví, chuti a výživy. Tato jednoduchá, avšak lahodná dobrota je ideální pro ty, kteří hledají zdravější alternativu k běžným sladkostem. Ovesné sušenky jsou plné vlákniny, živin a energie, které vám dodají potřebnou sílu a nasycení během dne.

Ingredience (50 x porce)

Lněné vejce

Navíc

Postup přípravy

  1. Připravíme lněné vejce. Smícháme lněnou mouku a vodu. Směs je potřeba nechat nabobtnat.
  2. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  3. Plech vyložíme pečivím papírem nebo vytřeme olejem.
  4. V míse vyšleháme cukr, xylitol a máslo. Jakmile je hmota „načechraná“, přidáme vejce, vanilkový extrakt a nastrouhané jablko.
  5. Ve větší míse si smícháme mouku, škrob, koření, prášek do pečiva a sůl. Promícháme.
  6. K suché směsi přidáme tekutou směs, promícháme, přidáme vločky a případně nasekané ořechy.
  7. Pomocí dvou lžic vytvarujeme na plech sušenky a pečeme cca 20 minut. Sušenky budou po vytažení měkké. Necháme je na plechu vychladnout (ztuhnout a nebudou se rozpadat) a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 77.47 kcal | Protein: 1.43 g | Sacharidy: 10.49 g | z toho cukr: 2.69 g | Tuk: 3.43 g | z toho nas. MK: 1.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3949-ovesne-susenky-s-amarantem