Recept na ovesné sušenky s amarantem představuje skvělou kombinaci zdraví, chuti a výživy. Tato jednoduchá, avšak lahodná dobrota je ideální pro ty, kteří hledají zdravější alternativu k běžným sladkostem. Ovesné sušenky jsou plné vlákniny, živin a energie, které vám dodají potřebnou sílu a nasycení během dne.
Ingredience (50 x porce)
Lněné vejce
Navíc
Postup přípravy
Připravíme lněné vejce. Smícháme lněnou mouku a vodu. Směs je potřeba nechat nabobtnat.
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme pečivím papírem nebo vytřeme olejem.
V míse vyšleháme cukr, xylitol a máslo. Jakmile je hmota „načechraná“, přidáme vejce, vanilkový extrakt a nastrouhané jablko.
Ve větší míse si smícháme mouku, škrob, koření, prášek do pečiva a sůl. Promícháme.
K suché směsi přidáme tekutou směs, promícháme, přidáme vločky a případně nasekané ořechy.
Pomocí dvou lžic vytvarujeme na plech sušenky a pečeme cca 20 minut. Sušenky budou po vytažení měkké. Necháme je na plechu vychladnout (ztuhnout a nebudou se rozpadat) a podáváme. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 77.47 kcal |
Protein: 1.43 g |
Sacharidy: 10.49 g |
z toho cukr: 2.69 g |
Tuk: 3.43 g |
z toho nas. MK: 1.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3949-ovesne-susenky-s-amarantem