Smažený květák je skvělým způsobem, jak přeměnit obyčejnou zeleninu na křupavě lahodný zážitek. Křehký a zlatavý povrch skrývá uvnitř jemnou a vláčnou texturu květáku. Tato rychlá a snadná příprava si získá srdce všech, od malých po velké, a může sloužit jako vynikající předkrm či hlavní chod.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Květák si rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme jej dlouho, aby nebyl příliš měkký a aby při obalování držel pohromadě.
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale – nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance.
Obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Potom necháme okapat od oleje na ubrousku, aby nebyl příliš mastný.
Podáváme s vařeným bramborem a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 97.18 kcal |
Protein: 4.68 g |
Sacharidy: 7.02 g |
z toho cukr: 3.04 g |
Tuk: 5.02 g |
z toho nas. MK: 1.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3947-smazeny-kvetak