Smažený květák

Smažený květák je skvělým způsobem, jak přeměnit obyčejnou zeleninu na křupavě lahodný zážitek. Křehký a zlatavý povrch skrývá uvnitř jemnou a vláčnou texturu květáku. Tato rychlá a snadná příprava si získá srdce všech, od malých po velké, a může sloužit jako vynikající předkrm či hlavní chod.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Květák si rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme jej dlouho, aby nebyl příliš měkký a aby při obalování držel pohromadě.
  2. Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale – nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance.
  3. Obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Potom necháme okapat od oleje na ubrousku, aby nebyl příliš mastný.
  4. Podáváme s vařeným bramborem a tatarkou nebo s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 97.18 kcal | Protein: 4.68 g | Sacharidy: 7.02 g | z toho cukr: 3.04 g | Tuk: 5.02 g | z toho nas. MK: 1.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3947-smazeny-kvetak