Bezinková limonáda

Tento recept vám poskytne osvěžující domácí bezinkovou limonádu plnou ovocné chuti a výhod čerstvých surovin. Můžete si upravit množství cukru nebo citronové šťávy podle svého vkusu. Užijte si tuto chladivou limonádu a osvěžte se během horkých letních dní.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci smícháme bezinky, vodu a cukr. Přivedeme k varu a vaříme na střední teplotě po dobu 5 minut. Tím se uvolní aroma a chuť z bezinek.
  2. Scedíme směs bezinek skrze jemné sítko nebo gázu do čisté nádoby. Tím odstraníme pecky a zbytečné části bezinek. Necháme sirup zchladnout na pokojovou teplotu.
  3. Přidáme šťávu z citronů do bezinkového sirupu a dobře promícháme. Můžeme přidat více citronové šťávy podle své chuti.
  4. Do jednotlivých sklenic dáme ledové kostky a zalijeme bezinkovo-citronovým sirupem. Na závěr přilijeme vodu nebo perlivou vodu podle své chuti. Můžeme přidat více sirupu nebo vody, aby se dosáhlo požadované sladkosti a síly nápoje.
  5. Promícháme nápoj, aby se všechny ingredience spojily, a ozdobíme sklenice plátkem citronu a lístky máty.
  6. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 104.67 kcal | Protein: 0.13 g | Sacharidy: 27.37 g | z toho cukr: 25.86 g | Tuk: 0.09 g | z toho nas. MK: 0.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3934-bezinkova-limonada